22 Δεκεμβρίου, 2023
5 Συμβουλές Αυτοφροντίδας, για την περίοδο των Χριστουγέννων
  1. Διαλογισμός & Περιποίηση Επιδερμίδας

Μετατρέψτε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, σε μια τελετουργία. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια σύντομη συνεδρία διαλογισμού και αφιερώσετε μερικές επιπλέον στιγμές για να είστε παρόντες και να ασχοληθείτε πλήρως με κάθε βήμα της περιποίησης του δέρματός σας. Έτσι, όχι μόνο θα ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, αλλά θα βιώσετε και μια εμπειρία πλήρους χαλάρωσης, δίνοντας ένα θετικό τόνο στην ημέρα σας.

  1. Αρωματοθεραπεία

Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια ή αρωματικά κεριά κατά τη διάρκεια της αυτοφροντίδας σας. Αρώματα όπως η μέντα, η κανέλα ή το πεύκο μπορούν να προκαλέσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα και να συμβάλλουν στη δημιουργία αίσθησης χαλάρωσης.

  1. Mindful Eating Πρακτικές

Εφαρμόστε την πρακτική του Mindful Eating, κάνοντας έξυπνες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια των εορταστικών συγκεντρώσεων. Το να απολαμβάνετε κάθε μπουκιά, να έχετε επίγνωση των γευμάτων που καταναλώνετε και να επιλέγετε θρεπτικά τρόφιμα μπορεί να συμβάλει τόσο στη συνολική ευεξία όσο και στην υγεία του δέρματός σας.

  1. Επαφή με τη φύση ή υπαίθρια διαλείμματα

Αποδράστε από την καθημερινή σας ρουτίνα κάνοντας ένα διάλειμμα με μια βόλτα στην ύπαιθρο. Είτε πρόκειται για έναν χειμερινό περίπατο σε ένα κοντινό πάρκο είτε ακόμα για λίγα λεπτά στην αυλή σας, ο καθαρός αέρας και η σύνδεση με τη φύση μπορούν να έχουν θαυματουργές επιδράσεις τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική σας υγεία, όσο και στην επιδερμίδα σας.

  1. It’s time to reset – Beauty Sleep

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο και στην βραδινή σας ρουτίνα περιποίησης, ώστε να πετύχετε την αναζωογόνηση του δέρματός σας. Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον,απαλλαγμένο από περισπασμούς, που να ευνοεί τον ύπνο σας και την καθιέρωση μιας χαλαρωτικής ρουτίνας κατάκλισης για έναν ξεκούραστο ύπνο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *